Se fotos: Staldfiduser, markfiduser og masser af kollegasnak

Flere end 500 landmænd og rådgivere, delte viden på grovfoderekskursionen onsdag.

Der blev samlet stort og småt op, da Danmarks ypperste eksperter udi grovfoder og kvægbrug fortalte om den nyeste viden på grovfoderekskursionen onsdag ved Hobro. Både ung og ældre mødte op.

- Chefen har sendt os, lød det fra Nikolaj Larsen og Rune Schuchel, der arbejder på en økologisk kvægbedrift ved Sevel.

De to praktikanter sugede til sig af ny og gammel viden på grovfoderekskursionen. Mens den ene var blevet inspireret af input om smittebeskyttelse, var den anden blevet nysgerrig efter at vide mere om fordele og ulemper ved de forskellige græsmarksblandinger.

Sten Nørgaard Madsen, formand for Specialudvalget for græs og grovfoder, der står bag grovfoderekskursionen, fremhævede landmænds evne til at invitere andre indenfor.

- Det er kendetegnende, at vi deler viden i kvægbruget, hvor andre lukker af og vil holde ting for sig selv. Men den attitude at vi deler, er med til at løfte os fremad, sagde han.

To dygtige bedrifter

Det var Christian Bøgh, Nygaard Økologi med 250 økologiske Holstein og Andreas Vestergaard, Kærgaard Holstein med 400 Holsteinkøer, der slog portene op for de mere end 500 gæster. Sidstnævnte havde lige akkurat overtaget bedriften og udvidet med nykælverstald, før han sagde ja til at være vært.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.