Se listen: Her er verdens 20 største mejerivirksomheder
Danske Arla-leverandører leverer mælk til verdens 7. største mejerivirksomhed målt på 2017-omsætning, ifølge ny opgørelse.

Arla indtager en plads som nummer syv på listen over verdens største mejerivirksomheder målt på omsætning i 2017. Det er samme placering som året før. Det viser en frisk opgørelse fra Rabobank.

Øverst på listen ligger, ligesom året før, Nestlé med en omsætning på 24,2 mia. dollars. Andenpladsen er nu overtaget af franske Lactalis med en omsætning på 19,9 mia. dollars, som er øget efter overtagelsen af youghurtproducenten Stonyfield og Siggi´s.

Både Frankrig og USA har fire virksomheder på listen.

For andet år i træk er der ingen nye mejerivirksomheder på listen.

De relativt gode mælkepriser i 2017 har øget Top 20-virksomhedernes omsætning med 7,2 procent i forhold til året før.

Rabobank tilføjer i deres opgørelse, at de forventer at mælkemarkedet vokser med 30 procent i de næste årtier på grund af stigende verdensbefolkning, større velstand og øget urbanisering.

Tabel 1. Mælkens Top 20, 2018

* Note: Omsætning er udelukkende for mejeriprodukter. Opgørelsen omfatter ikke Lactalis´ forventede overtagelse af Itambé. ´ Note: Estimat. Kilde: Rabobank 2018

 

   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.