Se videoen: Køer svømmer for at græsse på nye arealer

Et par og 20 nordirske køer svømmer hvert år omkring 100 meter for at finde nye græsningsarealer i et naturreservat.

Det er lidt af et særsyn, forbipasserende kan få en gang i de spæde junimåneder hvert år, når de spadserer langs bredden af en å i naturreservatet Crom Estate i irske County Fermanagh.

Hvert år tager et par og 20 køer nemlig på næsten egen hånd på pilgrimsvandring og svømmer over den godt 100 meter brede å for at finde frisk græs på en lille nærliggende ø.

Det skriver Agriland, som viser de muntre køer under deres årlige svømmetur på en video, der er fanget af den nationale fond, der ejer naturreservatet.

Naturreservatet råder over godt 300 hektar, som bliver brugt af lokale landmænd med kvæg, som hjælper med at bevare landskabet.

Artiklen fortsætter under videoen

 

 

"Traditionen med at køerne svømmer over til øen stammer tilbage fra 1800-tallet. Inishfendra (som øen hedder, red.) har en mark på 16 hektar, hvor kvæget græsser på hen over sommermånederne. Det hjælper os til at bibeholde designet af parklandet, og græsningen sørger for, at jorden ikke bliver proppet med ukrudt", siger Matthew Scott, der er parkbetjent.

"Når vi flytter køerne, sørger vi altid for, at der er flere køer, som har taget turen før, så de kan lede vejen. Vi holder altid øje med, om der kommer forbipasserende både, og at vejret er godt, før dyrene får lov at gå videre".

Svømmeturen foregår helt konkret ved, at dyrene stille gennes ind i en indhegning ved bredden. Når vejret er godt, og der ikke kommer både, så følges dyrene ned til vandet, hvor de selv svømmer over.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.