Se videoen: Landmandspar starter forfra med tre hektar og 75 køer
Anita og Ejler Hansen har skiftet Ærø ud med Sønderjylland, hvor de nu driver en ejendom med meget lidt jord. Forventningen er en god økonomi. Læs mere om landmandsparret i næste nummer af Magasinet Kvæg, der udkommer i næste uge.

Der er gode muligheder i at samarbejde med andre landmænd, når det handler om at afsætte gylle og købe grovfoder, således at ikke alle landmænd behøver eje meget jord.

Det mener Anita og Ejler Hansen, som i udkanten af den sønderjyske by Uge har købt en ejendom med godt fire hektar, hvoraf tre hektar ligger ud i græs.

Anita og Ejler Hansen har købt en bedrift ved sønderjyske Uge. De tog deres gamle besætning fra Ærø med. Fotos: Peter W. Mogensen.

 

Foruden malkerobotten har familien kun traktor og mixervogn.

 

Mælkeproducent finder fejl efter to måneder - lillebitte detalje gav skyhøjt kimtalKvæg Torsdag 8. august 2019 · 07:15

I staldene har de 75 køer, deres egne kvier plus 150 kvier, som de passer for andre landmænd.

De afsætter gyllen til lokale landmænd og køber grovfoder. Begge dele stod naboerne i kø for at indgå aftaler på.

Ægteparret drev tidligere mælkeproduktion på Ærø, hvor de havde god harmoni mellem køer og mark. På den nye ejendom er de afhængige af andres hjælp.

»Men vi slipper så også for at skulle låne penge til jorden og bære risikoen for, at jordprisen kan falde«, pointere Ejler Hansen.

Der indkøbes årligt 500.000 FEN grovfoder til besætningen.

Læs mere om parrets beslutning i Magasinet Kvæg, som udkommer i næste uge.

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.