Seges: Bedre pris for øko-mælk varsler godt

Den forhøjede pris på økologisk mælk understreger, at der fortsat er stort potentiale i den økologiske produktion, vurderer Seges' økologichef.

Når Arla hæver afregningsprisen for økologisk mælk med knapt 15 øre pr. så er det et vigtigt lyspunkt i en svær tid for de økologiske landmænd. Det understreger nemlig, at der fortsat er et stort afsætningspotentiale for økologiske produkter og dermed muligheder for økologien som driftsform.

Dermed kan der igen blive luft til at udvikle den økologiske produktion.

Det vurderer Seges' økologichef Kirsten Holst.

Arla annoncerede stigningen i afregningsprisen mandag. Den gælder fra primo marts, og selv om den kun fører til en mindre forbedring af økonomien, så er det sammen med regeringens nye økologiplan med til at markere en lysning, når det gælder de økologiske producenter, mener Kirsten Holst.

"Økologiplanen giver nogle forbedrede muligheder for at udvikle den økologiske produktion, og med udsigt til en bedre indtjening i mælkeproduktionen, så er der basis for en vis forsigtig optimisme. Vi har i hvert fald slået fast, at der igen er stigende efterspørgsel efter økologisk mælk."

"Den økologiske produktion har  -  på linje med den konventionelle – været hæmmet af svag indtjening og stor gæld. I økologirådgivningen ser vi frem til, at den forbedrede indtjening på øko-mælk bliver første step i en positiv udvikling, der igen vil levne plads til en positiv udvikling af bedrifterne og produktionen," siger Kirsten Holst.

Emneord økologi, mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.