Sektorchef: Landbruget har brug for mere samarbejde
Hvis dansk kvægbrug skal bevare sin konkurrencekraft skal hele værdikæden arbejde tættere sammen, mener sektorchef.

Hvis dansk kvægbrug fortsat skal producere billige fødevarer med høj kvalitet, skal der arbejdes meget tættere sammen i kvægklyngen.

Det var et centralt budskab fra sektordirektør i L&F, Kvæg, Ida Storm, da hun torsdag eftermiddag deltog i en paneldebat om fremtidens mælkeproduktion arrangeret af Vkst.

Ida Storm slog på, at dansk kvægbrug har et gedigent forspring på faglighed, og hvis det skal opretholdes, skal ny viden kunne implementeres hurtigere i besætningerne.

"Det kræver, at vi hurtigere får viden ud til jer og at I melder tilbage, hvad vi skal forske videre i. Og vi skal også inddrage foderstofbranchen", sagde Ida Storm til de 120 deltagende mælkeproducenter.

Sektorformand: Lær at elske dit andelsselskab - eller meld dig ud Mandag 25. november 2019 · 07:18

Det tættere samarbejde gælder også afsætningsvirksomhederne, mener Ida Storm.

For hvis danske kvægbrugere skal producere det, som forbrugerne vil have - også i fremtiden. Så skal virksomhederne hjælpe landmændene på vej.

"Vi kan jo ikke selv vurdere, hvad forbrugerne vil have i fremtiden. Lige nu er deres indkøb drevet af pris og kvalitet, men hvad er kvalitet og hvad vil de købe om fem år? Det skal mejerierne og slagterierne hjælpe os med, så vi kan omstille os i tide", lød det fra Ida Storm.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.