Selvfyldende madras vasker klove døgnet rundt
MS Schippers’ AutoHoofClean klovmadras sikrer konstant og ensartet dosering af op til tre forskellige klovplejemidler.

Klove og klovspalte nærmest spules, når koen paserer MS Scippers’ nye klovplejeløsning og træder dybt ned i klovmadrassen.

Samtidig vaskes og plejes klovene med op til tre forskellige klovplejemidler, som automatisk doseres og tilsættes vandet i madrassen.

Det vand, der hvirvles op omkring klovene, når koen går hen over madrassen, render af madrassen og er med til at holde den ren på overfladen.

Når koen har passeret madrassen, fyldes den automatisk op igen med vand og klovplejemidler fra den centrale pumpe- og doseringsenhed.

Henrietta Haagmans, der har en baggrund som mælkeproducent i Danmark og er det hollandske firmas nye medarbejder i Danmark, fremhæver den automatiske dosering til at sikre korrekt brug af de op til tre forskellige vaske- og klovplejemidler som en af de store fordele ved AutoHoofClean. Desuden gør hun opmærksom på, at køerne meget lettere bliver trygge ved en klovmadras frem for et klovbad med et åbent vandspejl.

Bedst til robotter

På grund af genfyldningstiden af klovmadrassen er AutoHoofClean i sin nuværende udformning bedst egnet til placering ved malkerobottens udgang, hvor den så vil blive betrådt tre-fem gange i døgnet af hver eneste lakterende ko.

Men MS Schippers arbejder på at udvikle tilsvarende løsninger til andre malkesystemer.

Effekten er nemlig god, viser uafhængige undersøgelser, udført af det hollandske landbrugsuniversitet Wageningen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.