Selvom du virkelig har lyst: Lad være med at fjerne græs fra marken nu

Hvis græsmarken står med et tykt lag græs, fordi sidste slæt glippede, er det bedst ikke at gøre noget.

Forhold dig blot i ro.

Det er det bedste råd, som planterådgiver Thomas Harbo, Sagro, kan give, når landmænd ringer, fordi de ikke nåede at tage sidste slæt i 2020.

Selvom marken grundet det manglende slæt nu står med et godt lag vissent græs, nytter det sjældent at gøre noget, skriver Thomas Harbo i et nyhedsbrev.

Erfaringer fra tidligere år viser, at nyvæksten af græs kommer bedst i gang, hvor landmanden ikke gjorde noget ved det visne græs.

Kan man ramme den 'perfekte' dag, hvor det visne græs er fuldstændig tørt, kan man have held med at få det til at smuldre, hvis marken strigles. Men der må under ingen omstændigheder efterlades klumper af græs, advarer Thomas Harbo.

Er der hvidkløver i marken skal man passe på de nye skud og udløbere, som ikke må skades af striglen.

Udbringning af gylle på marker med et godt lag vissent græs kan være udfordrende. Nedfældning vil ifølge Thomas Harbo være en dårlig løsning. Til gengæld har flere haft held med at udlægge gylle med en Bomech-bom. Gyllen skal være tynd, da udbringning af tyk gylle giver risiko for, at gyllen vokser med græsset op, så der kommer tørstof fra gyllen med i første slæt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.