SF og R står fast på strenge luft-krav

Både SF og Radikale mener, at Danmark skal fastholde kravet om en ammoniak-reduktion på 24 procent. Venstre mener, at kravet koster vækst i landbruget.

Regeringen har endnu ikke officielt taget stilling til de krav om ammoniak-reduktion, som er en del af EU-Kommissionens ren luft-pakke.

Men på en konference på Christiansborg tirsdag slog både regeringspartiet Radikale og støttepartiet SF fast, at de mener, at Danmark fortsat skal gå efter en reduktion på 24 procent. Det skriver Altinget.

»Jeg er overbevist om, at de 24 procent, som vi har forpligtet os på, er et godt mål at gå efter, for så bliver vi nødt til at stramme ballerne og indrette vores regulering på det,« sagde den radikale miljøordfører, Lone Loklindt til Altinget.

V: Vil koste vækst og job

Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, var afvisende over kravet om 24 procents dansk reduktion.

Han fremhævede ifølge Altinget, at dansk landbrug allerede har reduceret meget, at en stor del af ammoniakforueningen kommer fra udlandet, og at nye krav til landbruget vil koste både vækst og arbejdspladser.

Beregninger kommer snart

Regeringen har lovet Folketinget en ny beregning af de de erhvervsmæssige konsekvenser, hvis Danmark fastholder en reduktion på 24 procent.

Rapporten skal laves af forskere fra DCE og Københavns Universitet, og ifølge Altingets oplysninger er rapporten for længst færdig og afleveret i Miljøministeriet.

Konklusionerne i rapporten er dog endnu ikke meldt ud.

Droppes måske

Regeringens afventende holdning skyldes bl.a., at den nye EU-Kommission overvejer helt at droppe den såkaldte »luftpakke«.

Det har den danske regering ingen officiel holdning til, ligesom regeringen har ladet forstå, at den først tager endelig stilling til kravet om de 24 pct. reduktion, når Kommissionens indstilling til luftpakken er endeligt lagt fast.

Emneord ammoniak

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.