Sidste skud i bøssen for stort biogasprojekt

Den 11. august har leverandørforeningen og Nature Energy indkaldt til møde om biogasprojektet ved Korskro. Projektet hænger i en tynd tråd, fordi der mangler gylleleverandørere.

Biogasprojektet ved Korskro ved Esbjerg har stadig problemer med at tiltrække gylleleverandørere.

Sidste måned kom leverandørforeningen og  energiselskabet Nature Energy, der skal aftage gassen, med et opråb, hvor de efterspurgte bindende tilsagn.

Siden er der kommet nogle ekstra tilmeldinger, men samlet er der stadig under 20.000 DE tilmeldt, hvorfor de nu har indkaldt til leverandørmøde d. 11. august, skriver Jysk Landbrugsrådgivning på deres hjemmeside.

Henning Ø. Bloch, formand for leverandørforeningen, kalder mødet for 'sidste skud i bøssen', inden bestyrelsen og Nature Energy d. 15. august vil afgøre, om projektet skal flyve eller lægges i graven. Tidligere har det været fremme, at nogle landmænd måske ikke har råd til fortank og andre anlægsinvesteringer, som tilslutningen kræver.

Nature Energy undrer sig over den manglende tilslutning, eftersom de for et år siden indviede et biogasanlæg ved Holsted, hvor landmænd står på venteliste.

"Vi forstår ikke rigtigt, at interessen for at være med i Esbjerg - bare 20 km vest for Holsted - ikke er større," siger projektleder Jesper Bundgård, Nature Energy.

Faktaboks

Leverandørforeningen afholder mødet torsdag den 11. august kl. 19.30 hos Jysk Landbrugsrådgivning, John Tranums Vej 25, 6705 Esbjerg Ø.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.