Siloking sætter strøm til flere foderblandere

Den selvkørende blande- og udfodringsmaskine eTruck øger størrelsen til 14 kubikmeter og kapacitet til fem fodringer på opladning.

Silokings eTruck-serie af selvkørende elektriske foderblandere kom på markedet forrige år med en model med otte kubikmeters kapacitet. Den første model er der solgt 25 af, og den får nu to storebrødre med plads til henholdsvis 10 og 14 kubikmeter i blandekarret, og den største får også en blandesnegl mere.

Siloking arbejder også fortsat på at gøre eTruck-serien til deciderede udfodringsrobotter, men sætter ikke en tidshorisont på. Tidligere har tidshorisonten været et-to år, men samtlige udviklere af førerløse landbrugsmaskiner er udfordret af mangel på lovgivning og fælles standarder.

Egen strøm gør fodring billig

Den meget smidige eTruck-serie beholder med de to nye modeller fortsat sine tre særkender:

For det første er den 100 procent eldrevet med et batteri, der magter op til fem blandinger og udfodringer mellem hver opladning, der ideelt kan ske med hjemmeproduceret strøm fra bedriftens biogasanlæg eller solceller.

For det andet er den fortsat ikke selvlæssende, men kræver, at bedriften råder over en læssemaskine. Den behøver så ikke at være voldsomt stor, da læssehøjden er maksimalt 260 cm.

For det tredje er den meget ressourceeffektiv, idet energiforbruget er så lavt som tre kWh pr. ton blandet og udfodret foder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.