På marker og græsplæner over hele Danmark er græsset gult og knastørt. Men hos gården Blåbjerg i Vandborg ved Lemvig, er græsset grønnere og længere end de fleste andre steder.
"Det er, fordi vi ved en tilfældighed i år bruger et afgræsningsprincip, som hedder 'holistisk afgræsning'", forklarer økologisk kvægbonde Arne Noe til DR.dk.
Kort fortalt går den såkaldte holistiske afgræsning ud på, at man græsset for lov at gro henover sommeren i stedet for at slå det ned.
Når græsset bliver længere, så kan det hente vand længere nede i jorden end almindeligvis. Og det har vist sig at være godt for Arne Noes malkekvæg.
"De går faktisk ud på græsset hver dag og nipper til det og æder af det. Det er et godt supplement til den staldfodring, som vi er nødt til at give nu", siger han med henvisning til, at køerne, selv om de har mulighed for at gå og græsse på markerne, stadig får ekstra foder inde i stalden.
Relaterede artikler
Kommentarer