Simpelt trick får køerne til at gå i græs til knæene hos økolandmand
Mens manges græsplæner knaser i den tørre sommer, så sikrer et smart trick, at en flok køer ved Lemvig kan mæske sig i grønt på marken.

På marker og græsplæner over hele Danmark er græsset gult og knastørt. Men hos gården Blåbjerg i Vandborg ved Lemvig, er græsset grønnere og længere end de fleste andre steder.

"Det er, fordi vi ved en tilfældighed i år bruger et afgræsningsprincip, som hedder 'holistisk afgræsning'", forklarer økologisk kvægbonde Arne Noe til DR.dk.

Kort fortalt går den såkaldte holistiske afgræsning ud på, at man græsset for lov at gro henover sommeren i stedet for at slå det ned.

Dansker i Letland: Her slår landmænd græs i vejrabatter og under frugttræer Mark Mandag 23. juli 2018 · 07:41

Når græsset bliver længere, så kan det hente vand længere nede i jorden end almindeligvis. Og det har vist sig at være godt for Arne Noes malkekvæg.

"De går faktisk ud på græsset hver dag og nipper til det og æder af det. Det er et godt supplement til den staldfodring, som vi er nødt til at give nu", siger han med henvisning til, at køerne, selv om de har mulighed for at gå og græsse på markerne, stadig får ekstra foder inde i stalden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.