Sirup lokker køerne oftere til malkning

Morten Lindgaard Jensen, specialkonsulent hos Seges, fortæller om test af sirup til at øge søgningen til malkerobotten i fagmagasinet KVÆG. Læs de aktuelle råd fra tre konsulenter i det nye nummer af KVÆG, der udkommer i næste uge.

Af Morten Lindgaard Jensen, specialkonsulent, Seges

Inspireret fra fra de rullende afprøvninger indenfor svineproduktion, har Seges udviklet en platform til forsøg i kvægstalde.

I projektet er testet BeneoCarb S i malkerobotter. BeneoCarb S er en sirup, Isomaltulose sirup, der bruges som sødestof, støvbinder og bindemiddel ved fremstilling af foderpiller.

På grund af produktets gode smag var formålet overordnet set, at påvise om BeneoCarb S kunne øge søgningen til malkerobotten og eventuelt give en økonomisk gevinst for mælkeproducenten ved at øge mælkemængden.

Forsøget blev udført i første omgang som et pilotforsøg, for at finde ud af om køerne overhovedet ville æde sirupen - det ville de. Derefter skulle et egentligt fuldskalaforsøg gennemføres på 10 hold i 4-5 besætninger.

Forsøget blev udført på 841 køer og viste, at der var ca. 0,2 flere søgninger til malkerobotten. 0,06 flere malkninger pr. ko dagligt og 0,11 flere afvisninger. Begge disse effekter var signifikante.

Signifikant øget mælkemængde kunne ikke påvises.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.