Sjællandsk bedrift får kvart mio. kr. til mikromejeri
Tothaven besøgsgård ved Hundested omdanner en længe til et mikromejeri med produktion af is og oste fra gedemælkk.

Først var det mikrobryggerier, der gik deres sejrsgang. Nu er turen kommet til mikromejerier.

Gennem de seneste år er der kommet flere små mejerier med specialoste på Sjælland - og nu er der udsigt til endnu et. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tothaven besøgsgård ved Hundested har fået en kvart million kr. fra de såkaldte LAG-midler til at omdanne en længe til mikromejeri. Her skal der fortrinsvis laves ost og is af gedemælk.

Tothaven regner med at skulle producere fødevarer af 25 liter gedemælk om dagen.

"Gedemælk er ved at blive meget populært," fortæller Pernille Feilberg fra Tothaven, og fortsætter:

"Sundhedsmæssigt foretrækker nogen det, fordi det er lettere at fordøje."

Dyrlæge startede som gårdmejerist: Går 'all in' på gedeost Torsdag 13. juli 2017 · 10:33

Mikromejerier og specialoste er på vej frem i udlandet og nu altså på vej til Danmark.

"Vi ser tendensen i Sydeuropa, hvor ostehåndværket har fået en renæssance i langt højere grad end herhjemme. Og vi håber og tror, det er på vej her også," siger agronom Henrik Sønksen fra konsulentvirksomheden inden for fødevarer, Viventes, der har lavet et projekt om dansk ostehåndværk.

Oste fra mikromejerier bliver typisk dyrere end dem fra supermarkedets kølediske.

"Engang kunne ingen forstå, de skulle give 35 kroner for en øl fra et mikrobryggeri. Det sætter ingen jo spørgsmålstegn ved i dag," siger han.

Nordsjælland fik sit første mikromejeri i Humlebæk sidste år. LAG-midlerne kommer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt EU.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.