Skånemejerierne hæver markedstillæg
Mens den globale mælkepris nærmer sig rekordlave priser, vil et svensk mejeri betale sine leverandører mere for mælken.

Som en reaktion på den faldende globale pris på mælk, har Skånemejerierne, der er ejet af franske Lactalis, nu valgt at hæve deres markedstillæg.

Det skriver det sydsvenske medie 8till5 .

Det skånske mejeri udgør 14 pct. af det svenske marked. Deres basispris følger automatisk Arlas mælkepris, men mejeriet betaler et tillæg til deres leverandører. Arla betaler dog desuden eftertillæg.

Efter at Arla mandag sænkede prisen til 2,60 svenske kroner, svarende til 2,045 danske kroner, har Skånemejerier valgt at hæve tillægsprisen. Den hæves  fra 24 svenske øre til 39 svenske øre.

Det svarer til en stigning på 11,8 danske øre.

"Det er naturligvis positivt, at vi kan gøre det, men på lang sigt er der brug for noget andet for at mælkeproduktionen vil overleve," siger Anders Rolf Andersson, talsmand for Skånemejerier til det sydsvenske medie.

Han forklarer også, at den seneste tids prisfald betyder et indtjeningsfald på cirka en mio. svenske kroner, svarende til 785.974 danske kroner, for en gennemsnitslig leverandør. Mælkepriserne i Sverige nærmer sig ifølge Dagens Industri det laveste niveau i 30 år.

Arla har det problem i Sverige, at de har overskud af mælk og må eksporere til lave priser.

"Det gør Arla endnu mere følsomme over for prisudsving. Lige nu er det en yderst turbulent tid og et prispres nedad," siger Claes Henriksson, talsmand for Arla Foods i Sverige, til 8till5.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.