Skønheder på stribe: Sjællandsk familie har Danmarks flotteste holsteinkøer
Familien Andersen trak det længste strå i konkurrencen om at have landets bedste holstein besætningsgruppe.

Selvom det ikke var til taktfaste klapsalver fra en fyldt Hal Q på Landsskuepladsen var begejstringen intakt og euforien stor på Tøvesteensgaarden ved Slagelse, da bedriften fredag aften blev kåret som vinder af konkurrencen 'bedste besætningsgruppe' indenfor dansk holstein.

Konkurrencen blev tidligere på sommeren sat i søen af avlsforeningen Dansk Holstein for at hylde de bedste kvægbesætninger, selvom Landsskuet blev aflyst pga. covid-19 restriktionerne.

Og familien Andersen på Tøvesteensgaarden trak det længste strå med de tre flotte holsteinkøer, som dommer Albert Kuiper havde følgende kommentarer til: 

En fantastisk gruppe ædle køer med ekstra længde og god krydsbredde, god kombination af malkepræg og -styrke. Super kvalitet i yver med en imponerende højde og bredde med god yverbalance. Parallelle lemmer med stærke koder. Det er den ekstra bredde mellem ribbenene og den gode yverbalance, der gør dette til vindergruppen over den utroligt mælkeprægede gruppe af yngre køer fra Vinum Holstein.

Sammen med Dansk Holsteins chefkonsulent Torben B. Lund besøgte Albert Kuiper tidligere på sommeren 35 dansk holsteinbesætninger, som havde tilmeldt sig konkurrencen.

Medlemmer af avlsforeningen har kunnet stemme på deres favoritter, og medlemmernes stemmer har vejet 50 pct. og Albert Kuipers rangering har udgjort de sidste 50 pct.

Til de særligt avlsinteresserede kan vi oplyse, at Tøvesteensgaardens vindergruppe bestod af følgende tre køer:

  • 13150-03315 Beemer x Goldwyn, 3. Kalv
  • 13150-03080 Goldchip x Braxton, 3. Kalv
  • 13150-03541 Atwood x Epic, 2. Kalv.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.