Skru ned for AAT-niveauet
Justering af AAT-niveauet kan være relevant med store mængder kløvergræsensilage i foderplanen.

Nye svenske forsøg har vist en høj mælkeydelse og god økonomi hos økologiske malkekøer på en enkel fodring, alene baseret på græs/græsensilage og korn, selv om AAT-niveauet ligger

lavt«, skriver Martin Øvli Kristensen og Jens Munk, begge Seges Økologi, i en artikel på LandbrugsInfo.

Store mængder kløvergræsensilage i samspil med let tilgængelig stivelse fra korn kan forventes at stimulere vommens mikrobielle proteinsyntese og dermed forsyne koen med de nødvendige aminosyrer til at understøtte en høj mælkeydelse.

»Det er derfor yderst relevant at overveje, om der fortsat er behov for et højt forbrug af AAT-fodermidler, eller om du i virkeligheden kan opnå samme eller en lille reduktion i mælkeydelse ved en fodring med et lavere niveau af AAT og råprotein. Specielt i en situation som denne, hvor prisen på proteinfoder bliver høj, er det aktuelt at dæmpe proteinniveauet«, lyder anbefalingen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.