Slagteri skuffet over russisk nej

Rusland er et attraktivt marked på længere sigt, og A/S Hjalmar Nielsen har derfor ikke opgivet at få tilladelse til at afsætte deres biprodukter i landet.

A/S Hjalmar Nielsen, der har slagteri i Aalestrup og Kjellerup, må opgive at sælge deres levere, hjerter, tunger og haler i Rusland.

Efter inspektion i december har de russiske myndigheder nemlig afvist eksportslagteriets ansøgning om at genoptage eksporten af biprodukter til landet. Det på trods af, at DC Beef i Holsted og Aalborg fik ansøgningen godkendt.

Markedet udgør kun få procent af slagterivirksomhedens omsætning. Alligevel ærgrer det virksomhedens direktør og ejer, Lars Andersen, der stadig går efter godkendelsen.

"Det er ikke noget, der vælter hele vores handel. Det ville selvfølgelig altid have været rarest hvis godkendelse uden problemer. Så havde vi haft et marked mere, men omvendt, så får vi solgt vores varer alligevel," siger Lars Andersen.

"På sigt vil det russiske marked være attraktivt at komme ind på. Det kan godt være, at det ikke er aktuelt i dag med deres valutaproblemer," vurderer Lars Andersen.

Småting skal rettes

Han afsætter i dag biprodukterne i Danmark, Europa og Mellemøsten. Han ved endnu ikke, hvorfor russerne har afvist ansøgningen.

"Der var nogle ting, de ville have rettet på, men jeg har endnu ikke fået den oversatte rapport. Jeg ved så meget, at det er småting, der skal rettes," beretter Lars Andersen.

Rusland lukkede for størstedelen af fødevareeksporten i august 2014. Biprodukteksporten blev først lukket i oktober. Det var en veterinær sanktion, fordi russerne mente, at grænseværdien var overskredet for nogle stoffer i nogle oksekødsbiprodukter fra blandt andet en virksomhed i Danmark.

Faktaboks

Fakta om A/S Hjalmar Nielsen

I 1910 blev slagterigrunden i Aalestrup købt for en pris på 800 kr., og slagteriet blev grundlagt. Kort efter overtog slagtermester Hjalmar Nielsen virksomheden, som han drev frem til sin pludselige død i 1953.

I 1954 blev slagteriet derfor omdannet til aktieselskabet A/S Hjalmar Nielsen, som blev videreført af Hjalmar Nielsens familie.

I dag ejes virksomheden af Lars Andersen, som har siddet i førersædet siden 2000 – og næste generation i familien Andersen står parat til at videreføre slagterierne i fremtiden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.