Smørprisen får igen et hug med knytnæven
Dutch Dairy Board/ZuivelNL har for anden uge i træk reduceret alle fem officielle bulkpriser.

Smørprisen på den hollandske notering ZuivelNL fortsætter i denne uge nedturen med prisfald for femte uge i træk - og sender igen et kraftigt signal om, at mælkeprisen står for fald i den nærmeste fremtid.

I sidste uge faldt smørprisen med hele 800 euro pr. euro, og i denne uge fortsætter faldet med yderligere 500 euro til nu 5.150 euro pr. ton. Siden toppunktet på 6.980 euro pr. ton for fem uger siden er smørprisen dermed faldet med 26 procent.

Smørprisen var ellers, indtil nedturen satte ind for fem uger siden, steget udbrudt i foråret og gennem sommeren med hele 74,8 procent.

Analytikerne vurderer, at mælkeprisen står foran et fald, blandt andet på grund af den faldende smørpris, men er dog ikke helt enige, hvor stort faldet bliver.

Dutch Dairy Board/ZuivelNL har for anden uge i træk reduceret alle fem officielle bulkpriser.

* Smør faldt med 500 euro til  5.150 euro  pr. ton
* WMP faldt med 70 euro til 2.640 euro  pr. ton
* SMP (fødevare) faldt med 30 euro  til 1.500 euro  pr. ton (laveste niveau i år)
* SMP (foder) faldt med 10 euro til 1.400 euro  pr. ton (laveste niveau i år)
* Vallepulver faldt med 30 euro til 570 euro  pr. ton (laveste niveau i år)

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.