Smart teknik afslører klovproblemer - scorer EuroTiers nye dyrevelfærdspris
Ny teknik til tidlig opdagelse af halthed, huldændringer og synlige forandringer i klovene tildeles den første dyrevelfærdspris på EuroTier for at sætte fokus på teknikkens rolle i dyrevelfærd.

To forskellige systemer til at opspore de første tegn på klovproblemer i en besætning deler den nye dyrevelfærdspris på EuroTier-

MS Korund fra Schippers opdager ved hjælp af ultralyd i et vandbad forandringer i klovene på et meget tidligt tidspunkt, inden for eksempel digital dermatitis bryder ud for alvor og medfører halthed.

CBS-system fra DSP-Agrosoft er i stand til at læse koens krop og bevægemønster så præcist, at små forandringer kan opdages og bruges til tidlig behandling af begyndende klovproblemer.

Teknik flytter dyrevelfærd

»Vi vil som dyrlæger gerne være med til at sætte fokus på teknik, der gavner dyrevelfærden. Det vil vi i en erkendelse af, at det ikke kun er nye love, regler og procedurer, der påvirker dyrevelfærden positivt, men i høj grad også, at ny teknik udvikles og tages i brug. Den udvikling vil vi gerne støtte med dyrevelfærdsprisen«, sagde Heiko Färber, formand for den tyske dyrlægeforening BPT, da vinderne af den første dyrevelfærdspris nogensinde blev uddelt i et samarbejde mellem DPT og EuroTier.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.