SMS: Jeg kælver om en time

Et termometer i koens skede kan afsløre hvornår kælvningen sker.

Bip bip, bip bip!

SMS-tekst: »Jeg kælver om en time. Hilsen ko-nummer xxx.«

Nogenlunde sådan kan sms’en se ud til landmand, som køber et Velphone-anlæg.

Anlægget er baseret på termometre, som lægges i køernes skede en uge før forventet kælvning. En time før kælvningen sker, vil termometret registrere så store temperaturudsving, at den sender en sms til landmanden om den forestående begivenhed.

Linds præsenterede Velphone på Agromek og interessen var overvældende.

»Mange er interesserede i at se termometret og høre om mulighederne i anlægget,« fortalte Lea Lieder, Produktkonsulent ved Linds.

Bred målgruppe

Velphone er både interessant til de mindre kødkvægsbesætninger, hvor kalvens værdi er så høj, at landmanden altid gerne vil være tilstede ved hver eneste kælvning.

»Men de er primært interessant for de kvægbrug, hvor der ikke er mandskab i stalden hele tiden, og hvor man gerne vil have præcis information om kælvetidspunktet, så man ikke går forgæves,« mener Lea Lieder.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Også besætninger hvor man sanerer for sygdomme kan bruge Velphone.

»Her får man mulighed at tage kalven fra lige umiddelbart efter kælvning, så den undgår at blive smudset til med gødning,« påpeger Lea Lieder.

Et start-kit med fem termometre koster 30.000 kroner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.