Sojapris op - kornpris i ro - efter afgrøderapport
Fredag aftens WASDE-rapport var neutral eller prisnegativ for kornmarkedet, men understøtter en højere sojapris.

Fredages store afgrøderapport fra det amerikanske landbrugsministerium, USDA, havde blandede budskaber til råvaremarkedet om forsyningsmængderne.

For hvedens vedkommende vurderer Jyske Markets, at rapporten er prisnegativ. Hvedeprisen gik op umiddelbart efter, at rapporten blev offentliggjort, men er efterfølgende faldet tilbage.

"Rapporten vurderes prisnegativ for hvedens vedkommende, hvor et øget forbrug, opvejes af forventningen om en højere produktion, hvormed lagrene forbliver rekordstore. Stigningerne i majspriserne har dermed endnu ikke medført væsentligt øget efterspørgsel på hveden," skriver Jyske Markets i deres kommentar.

Agrocura vurderer, at rapporten er neutral for kornprisen.

Slutlageret opskrives med 0,5 mio. tons, selv om hvedeproduktionen forventes at stige med over fire mio. ton fra sidste rapport. De globale kornlagre er dermed fortsat rekordstore. Vejret vil fremover være udslagsgivende for kornprisens udvikling, lyder analytikernes vurdering.

For sojaprisen var der tale om klare stigninger.

"For soja var rapporten overraskende støttende, idet primo lageret blev nedskrevet samtidig med, at eksporten som forventet blev hævet. Det levner mindre lagre af soja i USA, og det gør den kommende sommer følsom for vejrusikkerhed. Det tegner til at sojamarkedet alene vil opleve korrektioner hen over sommeren, og vi skal ikke forvente væsentligt faldende priser på denne side af medio juli. For sojakøber vil en amerikansk tørke bestemt ikke være rar," skriver Agrocura i deres kommentar til WASDE-rapporten.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.