Spildkant til foderkumme forhindrer spild

OK Plast har ny løsning til kvægfolket.

Foderkrybber med spildkant har i mange år været anvendt til heste. Ideen er at undgå, at dyrene roder foder ud af krybben og derved opnå en bedre udnyttelse af foderet.

Nu har virksomheden OK Plast en løsning til landbruget.

Foderspild kan øge belastningen af skadedyr som mus og rotter. Hos mælkeproducenterne betyder dyrenes skubben med foderet desuden, at landmanden flere gange dagligt skal feje og skubbe foderet tilbage hen til forværket, så køerne hele tiden har foder inden for rækkevidde. Udover det tidskrævende arbejde og foderspild, følger afledte ulemper som dårlig foderhygiejne og uro i flokken. En simpel spildkant påmonteret en foderkumme afhjælper problemet og sikrer, at foderet forbliver i foderkummen, melder virksomheden.

OK Plast har skabt en udformning, der er let at holde ren, skriver de i en pressemeddelelse. Den er lavet af rengøringsvenlig PP plast, som er optimeret til brug udendørs og indendørs. 

"Investeringen i foderkummerne tjener sig hjem alene ved, at jeg ikke længere kold-starter minilæsseren til fejearbejdet 3-4 gange dagligt," fortæller mælkeproducent Reinder van der Weij, Lintrup Gård, Holsted, i pressemeddelelsen.

"Derudover behøver jeg ikke længere konstant at skulle huske på at feje foder ind. Med den nye foderkumme er der altid foder, også til de svage køer."

Opsætningen af foderkumme og spildkant er enkel og kan klares af landmanden selv. Grundet sin fleksible udformning er foderbord og spildkant også velegnet til renovering af eksisterende stalde. Fordelen ved plasten er, at den giver en lækker overflade at æde af, og man undgår epoxy’en. Slut med tæring og ru overflader, da plasten er resistent overfor syren i ensilagen.

 

Faktaboks

OK Plast har mere end 30 års erfaring med fremstilling af fodertrug af plast til husdyr. I lighed med alle andre staldprodukter fra firmaet lanceres den nye foderkumme under varemærket ”Young line”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.