Stigning i mejeripriser afløst af fald

Priserne dykkede 2,9 procent på GDT i dag

Den seneste auktion hos den new zealandske mælkebørs Global Dairy Trade, der sluttede i dag,  er endt med et lille fald i prisindekset på 2,9 procent.

Dermed er glæden fra sidste auktion, der for to år siden så en stigning på 1,4 procent, afløst af en kedelig stemning på salgssiden.

Dermed er den dårlige stime af nedadgående priser fortsat. Før sidste auktions stigning havde der været fire auktioner i træk med fald.

I de to februarauktioner var faldet på henholdsvis syv procent og 2,8 procent, i de to januarauktioner var faldet på 1,4 pct. og 1,6 pct.

Indekset er nu på 628 mod 646 ved den seneste auktion 1. marts.

Der blev på denne auktion solgt for 20.406 tons - det er et lille fald i forhold til sidste auktions 21.880 mio. ton.

For godt seks måneder, i august, nåede indekset et lavpunkt på 514. Fra slut-august til start-oktober steg indekset igen, mens Fonterra hev mængder ud af GDT-udbuddet, for at sælge det bilateralt, men i oktober og november, hvor det er højsæson i New Zealand, faldt indekset igen. December førte derefter til små stigninger.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.