Stof X reducerer metan - men også mælkeydelse

Bivirkning: Stof X kan reducere koens produktion af klimagas i vommen, men det reducerer samtidig foderoptag og mælkeydelse.

Træerne vokser ikke umiddelbart ind i himlen i forhold til stof x som skal reducere køers produktion af klimagassen metan.

For godt nok virker det fremragende på reduktionen af metan fra koen. I et forsøg på Aarhus Universitet, som Mirka Thorsteinsson fremlagde på Fodringsdagen i Herning tirsdag, lykkedes det at reducere metanudledningen 10-65 procent ved at tilsætte stoffet X til køernes foder. 

Samtidig blev koens foderoptagelse reduceret 10-50 procent og tilsætning af stoffet X til foderet gav også en reduktion i mælkeydelsen. 

Reduktionen af mælkeydelsen var dog ikke så stor som reduktionen af foderoptagelsen. 

”Vi kan se, at stoffet virker, og det har ikke nogen effekt på mælkens sammensætning bortset fra at der er lidt mere fedt og lidt mindre protein i mælken”, sagde Mirka Thorsteinsson. 

Aarhus Universitet fandt, at stoffet ikke påvirkede koens sundhed.

Universitetet vil nu arbejde videre med undersøgelser af stoffet med henblik på at se, hvordan det virker, når man blander det op i fuldfoderet, og om det virker bedre i kombination med probiotika. 
Stoffet er endnu ikke godkendt til at tilsætte i kvægfoder, da det skal undersøges, om det påvirker mælkens kvalitet som fødevare. 

Faktaboks

Metan dannes i koens mave ved nedbrydning af foderet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.