Stopper med selv at lave grovfoder

Jørn Kjær Madsen har stadig det sidste ord, men med en fastprisaftale med Sagro om rådgivning og styring.

To planterådgivere fra Sagro har nu papir på, at de forvalter samtlige 2.100 ha jord, der drives af Danmarks største kvægbrug, Rønhave ApS.

Selve markarbejdet er lagt i hænderne på Rostgaards Maskinstation. Mikkel Olesen fra Rostgaard og Vivi Ernstsen, Sagro, skal sparre om alt arbejde i marken. Vivi Ernstsen står også for kvalitetskontrollen ved hyppige besøg i marken.

»Den dag, vi begynder at så majs, er det Vivi, der tjekker, om sådybden er korrekt, så vi ikke pludselig får sået to cm for højt på 100 hektar«, forklarer Jørn Kjær Madsen.

Kvægchefen på Rønhave, Mads Mortensen, skal tage vigtige beslutninger om f.eks. slættidspunkt og valg af majssorter sammen med Vivi og Erik. Samarbejdet skal sikre, at Mads får det foder, han ønsker.

»Rådgiverne fra Sagro må gerne sparke os over skinnebenet. Det er deres opgave at være direkte og kritiske«, siger Jørn Kjær Madsen.

»Ens faglighed kommer i spil på en anden måde, når man er med i dyrkningen lige fra dag ét til høst. Det er noget andet at være så tæt på, og det forpligter i forhold til at få det bedst mulige ud af markbruget«, mener Vivi Ernstsen.

Mikkel Olesen fra Rostgaard Maskinstation skal både organisere markarbejdet, være indkøbsansvarlig og lageransvarlig på Rønhaves kemi og stå for logistikken. Han har et team på 4-5 mand til at udføre arbejdet.

Alene koordinering af gylleflytning kræver et stort overblik. Det er 35-40 gylletanke, der skal disponeres, og hvorfra der også sker levering til tre forskellige biogasanlæg.

»Erik Helbo er tovholderen bagved. Han er super til at skabe overblik i regneark og styre ud fra dyrkningskalkyler, så vi strategisk får forholdt os til, om en mark ligger for langt væk eller giver for lidt. Det er også ham, der har ansvaret for det nødvendige papirarbejde i forhold til regler og lovgivning«, forklarer Jørn Kjær Madsen om aftalen mellem Rønhave og SAGRO.two

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.