Stor fusion: Danmarks største landbrugsrådgivning skabt i Jylland
Heden & Fjorden fusionerer med Jysk Landbrugsrådgivning.

Ejerforeningerne bag de to rådgivningsselskaber Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning er enedes om at fusionere deres rådgivninger til ét stort selskab med huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg, oplyser formanden for Heden & Fjorden, Sven Agergaard, og formanden for Jysk Landbrugsrådgivning, Søren Søndergaard.

Medarbejderne er torsdag morgen blevet orienteret, hvorefter pressen nu, torsdag middag, er underrettet om fusionen.

I de kommende måneder gennemføres en proces omkring de praktiske detaljer i samkøringen mellem Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden.

Tilsammen har de 7.500 landbrugskunder, hvoraf de 5.100 får ført regnskab i et af de to selskaber.  Sammen har Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning en omsætning på omkring 300 mio. kr. og ca. 480 medarbejdere. Dermed bliver de større end LMO, de har base i Midt- og Østjylland.

Sven Agergaard bliver formand for det nyfusionerede selskab, mens Søren Søndergaard bliver næstformand. Den administrerende direktør bliveer Jysk Landbrugsrådgivnings direktør, Torben Jensen. Johannes Elbæk, der nu er direktør i Heden & Fjorden, bliver koncerndirektør i den nye konstruktion.

Der er igangsat en proces omkring, hvad der skal være navnet på det nye rådgivningsselskab.

Et perfekt match

"Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning er et perfekt match. Vi har den samme politiske opbygning, hvor vores nuværende selskaber ejes af to landboforeninger og en familielandbrugsforening. Vi har lige fra de første møder haft en god mavefornemmelse af, at Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden vil det samme – nemlig yde værdiskabende rådgivning for vores kunder," siger Sven Agergaard, formand for det nye selskab i en pressemeddelelse.

"Med fusionen får vi styrke til at yde en nyskabende og slagkraftig rådgivning, der matcher vores kunders individuelle behov og forventninger," siger han videre.

Han tilføjer, at de er 'utroligt glade' for at blive en del af Økologirådgivning Danmark. Her blev rådgivere fra Økologisk Landsforening og Jysk Landbrugsrådgivning kort før jul samlet i et fælles selskab, og nu indgår også økologirådgiverne i Heden & Fjorden.

Formanden for Jysk Landbrugsrådgivning, Søren Søndergaard, fremhæver den specialisering, som nu kan sættes i værk inden for ikke mindst kvæg- og planteavlsrådgivningen. En specialisering, som mange landmænd i dag efterspørger.

"Her vil vi virkelig opleve synergi i den nye rådgivning. Fusionen giver os samtidig mulighed for at skabe en endnu mere attraktiv arbejdsplads, hvor vi i fremtiden kan tiltrække og fastholde rådgivere med de stærkeste faglige og personlige kompetencer," vurderer Søren Søndergaard.

"Samarbejde er vejen frem"

Fusionen vil skabe stærkere rådgivningsmiljøer og fremtidssikre den uvildige rådgivning til gavn for landbruget.

"Vi har valgt, at udviklingen ikke skal passere forbi os. Alle i branchen taler om, at landbrugsrådgivningen i Danmark er splittet op på for mange enheder. Nu sikrer vi vores forretning ved at opnå kritisk masse," siger Sven Agergaard.

"En fusion mellem Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden er udtryk for rettidig omhu i en branche, hvor også de enkelte landbrugsvirksomheder bliver større og får nye behov. Kunderne vil opleve, at de får mere for pengene, fordi de fremover vil få flere og bedre tilbud fra det nye selskab," siger Søren Søndergaard.

Faktaboks

Ejerne bag den nye rådgivningsselskab er Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Holstebro-Struer Landboforening, Familielandbruget VEST-Jylland og Grindstedegnens Familielandbrug.

Det samlede medlemstal er 3.750 medlemmer.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.