Stor græsdag på 46 hektar i Midtjylland næste sommer

Græsland 2018 gennemføres 6. juni næste år.

Den store græsdag Græsland blev sidste afviklet i 2014, og nu er det besluttet at gentage temadagen onsdag den 6. juni 2018 samme sted, nemlig på Elmegaarden ved Frederiks i Midtjylland.

Det oplyser Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E), der sammen med gårdejer Lars Kristensen, Elmegaarden og DLF er arrangører.

I 2014 var over 70 græsmaskiner repræsenteret på Græsland, og dengang var der over 3.000 besøgende.

I 2018-udgaven vil der være fokus på det faglige, og især kløvergræs kommer mere i centrum.

”Vi har hørt, at rigtigt mange savner arrangementet og den gode demonstration, hvor græsmaskinerne virkelig fik lov at slå sig løs i kløvergræsmarken” fortæller Gurli Klitgaard, produktchef hos DLF.

Hun ser blandt andet ser frem til at fremvise demonstrationsparceller med kløvergræs midt på den 46 hektar store mark på Elmegaarden, hvor Græsland ´18 skal finde sted. 

Mere fokus på det faglige

I forhold til 2014 ændres der lidt på logistikken.

På Græsland ’18 bliver det plantefaglige bogstavelig talt placeret i midten af arrangementet, da arrangørerne har valgt at dele marken op, så DLF’s demoparceller bliver omdrejningspunktet for Græsland ’18, hvor også forplejningen vil være placeret.
 
”I en cirkel omkring forplejningen og DLF’s demoparceller vil udstillingen af forskellige firmaer og producenter blive placeret i to cirkler.

De store maskinproducenter får stande yderst, og de mindre følgevirksomheder får stande tættest på centrum” fortæller gårdejer Lars Kristensen, Elmegaarden i Frederiks. 

Skårlæggere, spredere. pressere og river

I en tredje cirkel omkring udstillingsarealet kommer den store maskindemonstration til at finde sted.

Her vil maskinerne køre i løbet af dagen og skiftevis vise de forskellige maskinhandlinger ved høst og bjergning af kløvergræs.

”Der vil være mulighed for at se skårlæggere, spredere, river, finsnittere, pressere, wrappere samt snitte- og frakørselsvogne i aktion” fortæller Henning Sjørslev Lyngvig, Agro-konsulent ved DM&E, landbrugsmaskinstationerne i Danmark.

Han fortæller, at der vil være fokus på indlægning af kløvergræsset i ensilagestakken, da der også vil blive demonstreret udstyr til håndtering og komprimering af kløvergræs i stakken. 

Tilbage til rødderne

Selvom den kørende demonstration vil sætte fokus på arbejdsgangene med håndteringen af kløvergræsset ved ensilering, vil udstillingen på Græsland ´18 også rumme den efterfølgende håndtering af husdyrgødning.

Lige fra selvkørende og traktortrukne gyllevogne og gylleudlæggere, til redskaber til nedfældning eller slangeudlægning.

”Udstillingen vil også vise maskiner til etablering af kløvergræs med udstilling af forskellige såmaskiner og redskaber til det perfekte såbed,” siger Henning Sjørslev Lyngvig, DM&E Agro.

Han oplyser, at første udstillere allerede har vist opbakning til Græsland 2018.

 

Faktaboks

Græsland 2018

Elmegaarden, Frederiks

6. juni 2018

Arrangementet er åben fra kl. 10 til 20, og de kørende demonstrationer gentages to gange i løbet af dagen.

Arrangører: Blandt andre gårdejer Lars Kristensen, Elmegaarden, frøfirmaet DLF samt Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E)

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.