Stort andelsmejeri yder rentefrie lån til landmænd
Fonterra vil bruge andelsmejeriets finansielle styrke til at yde rentefrie lån til landmanden.

Du kan få en højere mælkepris i form af et rentefrit lån. Når mælkeprisen stiger til et hæderligt niveau igen, så betaler du lånet tilbage. Det skal være betalt tilbage i løbet af to år.

Sådan lyder et nyt tilbud fra det new zealandske stormejeri Fonterra til deres andelshavere.

"Denne støtte handler om at stå sammen som andelsmejeri og om at bruge vores kollektive styrke til at hjælpe vores landmænd med at komme igennem disse hårde tider," siger Fonterras bestyrelsesformand, John Wilson, i en erklæring.

Tilbuddet blev fremsat fredag, mens Fonterra skar mælkeprisen til langt under landmandens 'break even'.

Rentefrit i to år

Mælkeprisen er nu 17 kr. pr. kg tørstof, men ifølge Fonterra skal landmanden i gennemsnit have 25 kr. pr. kg tørstof, for at landmanden får dækket sine omkostninger.

Det rentefrie lån bliver på 2,20 kr. pr. kg tørstof.

Landmanden vil tilbagebetale lånet via en reduceret mælkeudbetaling, når mælkeprisen stiger til over 26,50 kr. pr. kg tørstof. Lånet er rentefrit i to år.

Mindre mælk næste sæson

Fonterra forventer at behandle to pct. mindre mælk i 2015/16-sæsonen, der går fra juli til juni, end den foregående sæson.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.