Stort smørmærke anklaget for vildledning om køer på græs
KerryGold under anklage for falsk markedsføring af græssende køer.

Ornua, der markedsfører det irske Kerrygold-mærke, står over for en retssag i USA om falsk markedsføring af ’græsfodrede irske malkekøer’. Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

En amerikansk forbruger, ejendomsadministrator Dyami Myers-Taylor fra San Diego, anklager Kerrygold for ’falsk og vildledende annoncering’.

Kerrygold er det næststørste smørmærke i USA, hvor salget af det irske smør sidste år steg 21 pct., blandt andet med ansæt i en populær tv-reklamekampagne, der fortæller om de ’græsfodrede irske malkekøer’.

Men ifølge Dyami Myers-Taylor bliver de irske køer ikke udelukkende fodret med græs, men får ind i mellem andet foder som korn og soja.

Han hævder også, at nogle af disse foderstoffer kan indeholde gmo, og han har udtalt, at han aldrig ville have købt Kerrygold, hvis han havde vidst, at irske køer ikke udelukkende var fodret med græs.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.