Styrelse: Det bliver nemmere at søge tilskud til kvægstalde

Det bliver nemmere at søge tilskud til modernisering af kvægstalde. Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen har gjort det mere enkelt at søge tilskud i år ved at indføre standardomkostninger på ordningen.

Formålet er desuden at gøre sagsbehandlingen mere smidig. Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Når du i år søger tilskud til modernisering af kvægstalde, skal du ikke længere indhente to tilbud, når du søger om tilsagn. Du skal heller ikke indsende fakturaer og betalingsdokumentation sammen med din ansøgning om udbetaling. Du er desuden undtaget for udbudspligt, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

I stedet beregner styrelsen tilskuddet på baggrund af standardomkostninger, som er defineret for hver investering, der indgår i dit projekt. Der ydes tilskud til op mod 20 pct. af de samlede standardomkostninger for investeringerne.

At indføre standardomkostninger er et ønske fra erhvervet. Det vil gøre både ansøgningsproces og sagsbehandling mere smidig, lyder det.

Dette skal du huske

Du skal fortsat gemme alle fakturer og betalingsdokumentation for hele dit projekt. Du skal sikre, at dit færdige projekt nøje stemmer overens med dit tilsagn.

Når Landbrugsstyrelsen afsyner dit færdige projekt og kontrollerer, at tilskuddet går til præcis den investering, du har ansøgt og fået tilsagn til.

For eksempel skal antallet af kopladser i dit tilsagn stemme overens med det antal kopladser de konstaterer ved afsyning.

Ordningen åbner 16. august

Du kan søge om tilskud til modernisering af kvægstalde fra den 16. august til den 13. december 2018.

Du kan søge om tilskud til at etablere ny stald eller totalrenovere din eksisterende stald. Du kan allerede nu læse vejledningen og orientere dig i tilskudsguiden.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.