Styrelse justerer støtte til kvægstalde
Ved at begrænse mulighederne for at søge til flere indsatsområder ønsker Landbrugsstyrelsen at få så mange staldprojekter som muligt gennemført.

Det bliver ikke muligt at søge til flere indsatsområder, og ændringer i byggeprojektet undervejs vil medføre en ny prioritering af ansøgningen, som så risikerer ikke at blive imødekommet.

Landbrugsstyrelsen har fra 1. juli 2018 ændret bekendtgørelsen for tilskudsordningen ’Modernisering af kvægstalde 2018’, således at der ikke både kan søges om tilskud i indsatsområde 1 og 2 på samme tid eller i indsatsområde 4 og 5 på samme tid.

Som ansøger skal man derfor vælge enten indsatsområde 1 eller 2 ved nybyggeri og enten indsatsområde 4 eller 5 ved renovering.

»Det har vi gjort på baggrund af de to møder om ordningen, som vi afholdt i Kolding og Aalborg. Her fik vi begge steder en række bemærkninger til ordningen, som vi har valgt at tage med hjem på værkstedet og arbejde videre med«, siger Sofie Bisbjerg, teamleder i Landbrugsstyrelsen.

»Vi er rigtig glade for, at det af nogle af deltagerne blev påpeget, at det var problematisk, at der kunne søges på flere indsatsområder. Derfor har vi valgt at justere«, uddyber hun.

Pengene skal ud at ’rulle’

»Vi mener, at moderniseringsordningen fortsat er fleksibel, og vi vurderer samtidig, at vi med justeringen får flere ansøgninger til projekter, der rent faktisk vil blive realiseret«, forklarer Sofie Bisbjerg.

Justeringen skal nemlig også sikre, at så mange støttekroner som muligt af de 110 millioner kroner kommer ud at rulle i form af nye og renoverede staldanlæg, da den nuværende EU-projektperiode snart udløber.

Landbrugsstyrelsen påpeger samtidig, at ændringer af imødekomne projekter undervejs i byggefasen kan få konsekvenser.

»Hvis projektet bliver ændret undervejs, vil der blive foretaget ny prioritering af ansøgningen. Mindre ændringer vil næppe ændre på prioriteringen, men større ændringer vil kunne medføre, at ansøgningen ikke bliver imødekommet«, påpeger Sofie Bisbjerg.

Den nye vejledning, hvor de omtalte justeringer beskrives, ventes klar i første uge af august. Justeringerne skønnes ikke at ændre på den automatiserede sagsbehandling eller svarfristerne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.