Styrelse vil kontrollere at dyrlæger ikke udskriver for meget medicin

Rejseholdet: Op mod et par hundrede praktiserende dyrlæger kan imødese kontrol fra Fødevarestyrelsen i 2022.

Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har i 2022 planlagt 2 kontrolindsatser på praktiserende dyrlæger. Dels en basiskontrol, dels en kontrol med fokus på anmeldepligtige husdyrsygdomme. 

Til basiskontrollen er der udpeget 75 dyrlæger, der har indgået en eller flere sundhedsrådgivningsaftaler på grise, og 25 dyrlæger, der har indgået en eller flere sundhedsrådgivningsaftaler på kvæg. 

Kontrollen vil bl.a. omfatte:       

  • Håndtering af anmeldepligtige sygdomme
  • Indhold i rapporter og journaler
  • Anvisninger og tilbageholdelsessedler
  • Overholdelse af medicinregler
  • Foruden kontrol, vil besøget også omfatte vejledning om ordinationsvaner, med fokus på at få forbruget af antibiotika til dyr ned.
  • Kontrol med fokus på anmeldepligtige husdyrsygdomme

Der er udpeget 115 praktiserende dyrlæger til denne kontrol, herunder svinedyrlæger, kvægdyrlæger, hestedyrlæger og fjerkrædyrlæger. 

Kontrollen vil fokusere på dyrlægens pligt til at anmelde smitsomme husdyrsygdomme, samt visse regler i medicinlovgivningen og lovgivningen om sundhedsrådgivning.

Kontrollerne vil som udgangspunkt blive varslet med mindst 14 dage. Foruden ovennævnte, planlagte kontrolindsatser, behandler Fødevarestyrelsen løbende indkomne sager på praktiserende dyrlæger.
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.