Normalt ligger kartoflerne ved siden af bøffen. Men på Nordlund er de to spiser nærmest smeltet sammen, for bøffen er fedet op på kartofler.
Frasorterede spisekartofler fra Lammefjorden er yderst populære på foderbordet på gården nær Svinninge, hvor 220-230 ungtyre fedes færdige med de stivelsesrige knolde.
Bent Boye Petersen har siden starten af 1990’erne produceret 220-230 ungtyre om året og opnår imponerende 1.389 gram i daglig tilvækst samt 6,60 kroner i restbeløb pr. kalv pr. foderdag.
300 FE kartofler pr. ungtyr
Ungtyrene afsættes til Mogens Nielsen Kreaturslagteri i Herlufmagle, når de i gennemsnit er 11,9 måneder gamle.
Netop i den sidste tid inden slagtning æder kalvene mange kartofler sammen med korn, kraftfoder og stråfoder på Nordlund, eftersom ungtyrene har rigtig god ædelyst og har fået stimuleret foderoptagelsen og evnen til tilvækst lige fra første dag på Nordlund.
Årsforbruget af de frasorterede spisekartofler ligger på ca. 300 ton svarende til lidt over 300 FE pr. slagtedyr.
LandbrugsAvisen i morgen
Læs mere om hans foretrukne racevalg, hvordan han stimulerer ædelyst og tilvækst samt bruger drikkeautomater til effektiv sundhedsstyring på kvægsiderne i LandbrugsAvisen, der udkommer i morgen fredag 15. januar.
Relaterede artikler
Kommentarer