Supermarkedskæde er gået over til mælk fra GMO-fri produktion
Fra starten af marts har supermarkedskæden Aldi udelukkende haft mælk i kølediskene, fra køer, der ikke har fået genmodificeret foder.

Siden begyndelsen af marts 2017 har alt mælk i Aldis kølediske med mærket Mælkebøtte, været fra køer, der har fået foder, som ikke er genmodificeret.

"Vi mærker en stigende bevidsthed fra vores kunder om, hvad der er i de produkter, som de spiser og drikker. Derfor er vi overbeviste om, at det er rigtigt at ændre sortimentet, så mælk i Aldi altid er fra køer, der har fået GMO-fri foder." siger vicedirektør Thomas Bang i en pressemeddelelse.

“Vores politik er, at alle produkter i Aldi er af god kvalitet til en lav pris, og blandt andet fordi der er stigende efterspørgsel, er den GMO-fri mælkeproduktion øget kraftigt, og det gør, at vi kan ændre til mælk fra køer, som har fået GMO-fri foder, uden at kunderne bliver ramt på pengepungen,” siger han.

Omstilling til GMO-fri produktion glæder dansk landmand

Blandt de danske mælkebønder, der leverer mælk til Aldis kunder er Adolf F. Bossen, som har sit kvægbrug ved Vennemose lige nord for Tønder.

Han er glad for sine nye produktionsmetoder, der koster en smule mere i foderudgifter, men som også til gengæld indbringer en øget pris pr. liter mælk, når han sælger.

Nu vil Arla betale for GMO-frit foder Fredag 13. maj 2016 · 11:26

"I begyndelsen var jeg lidt skeptisk i forhold til at skulle skifte foder, og i det første års tid leverede køerne knap så meget mælk. Men nu er vi oppe på samme produktion som før. Jeg er godt tilfreds, og jeg tror, at vi har fået sundere køer, for vi har i hvert fald haft en noget lavere dyrlægeregning, siden vi lagde om," konstaterer Adolf F. Bossen.

Øget kontrol af produktionen

Bonden fra Tønder har i de seneste fem år leveret mælk til Osterhusumer Meierei, der har til huse i den lille by Witzwort 70 kilometers kørsel fra den dansk-tyske grænse, og Adolf F. Bossen har ikke noget at udsætte på den ordning:

"De kommer hver anden dag og henter mælk, og det fungerer rigtig godt. Desuden er der kommet en del mere kontrol med virksomheden i forbindelse med vores omlægning til GMO-fri mælkeproduktion, og det er helt i orden. Vi har også en interesse i at vide, at alt er, som det skal være," siger han.

Succesen med de GMO-fri køer begrænser sig ikke til mælkeproduktionen, for ud over malkekøerne har Adolf F. Bossen også valgt at hans slagtekvæg også skal fodres uden genmodificerede afgrøder.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.