Svag stigning i global handel med mejerivarer
Den globale handel i første kvartal ligger kun 1 pct. over sidste år.

Den globale handel med mejerivarer i første kvartal af 2017 var kun 1 pct. højere end sidste år, ifølge analytikere i Melbourne-baserede Fresh Agenda. De samlede mængder for kvartalet lå endda under den tilsvarende periode i 2015 og 2014. Det skriver Dairy Industry Newsletter.

Verdens WMP-eksport (sødmælkspulver) faldt, dog var der spredt vækst i eksporten til Kina / Hong Kong. Eksporten til Mellemøsten, hvor køberne stadig var ramt af lave oliepriser, var lavere.

Den samlede SMP-eksport (skummetmælkspulver) er steget i forhold til svage niveauer tidligere på året, med et løft i EU’s eksport i marts.

Efter at den globale osteeksport i februar faldt for første gang i 10 måneder, lå forsendelserne i marts 8,6 pct. over sidste år.

Eksporten af fedtstoffer svækkedes generelt, da EU-forsyningerne faldt og hjemmemarkederne blev prioriteret - det siges at EU’s lagre er historiske små.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.