Svensk mejeri hæver mælkeprisen

For fjerde gang har Norrmejeriet i Sverige - der har 390 andelshavere - besluttet at hæve mælkeprisen i år, skriver mejeriet i en pressemeddelelse.

Mælkeprisen hæves med 20 svenske øre pr. kg, svarende til 15 danske øre, for både konventionel og økologisk mælk.

Det kan måske overraske, at Sveriges nordligste mejeri hæver mælkeprisen, mens markedet for mælk generelt er på vej ned.

Ulla Bergström, der blev valgt som ny formand i maj i år, forklarer, at hjemmemarkedet går godt, og at Norrmejeriet ikke er så fremtrædende på det globale marked.

"Takket være loyale, norrländska forbrugere har vi historisk og gennem hele krisen været i stand til at opretholde et forholdsvis høj betaling. Men når det går opad på verdensmarkedet, tager det lidt længere tid at følge med. Nu håber jeg på et fortsat stabilt og højt prisniveau. Vi har brug for det for at sikre langsigtet mælkeproduktion i Norrland", udtaler Ulla Bergström i pressemeddelelsen.

Norrmejeriet offentliggør ikke deres afregningspris. Men i år er mælkeprisen steget med 80 svenske øre, svarende til 60 danske øre.

Norrmejerier siger selv, at de - på grund af det stærke hjemmemarked - har undgået signifikante prispåvirkninger efter prisfaldet på mælkepulver. På den anden side har priskonkurrencen i Europa også presset de norrländska oste, beretter mejeriet.

Mejeriet er kendt for deres Västerbotten-ost. Mejeriet oplever - siger de selv - en stigende interesse for lokale fødevarer. Det vil - håber de - føre til, at flere landmænd investerer i mælkeproduktionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.