Svenske kvægbrugere kan komme på græsmarksdate
Lenstyrelserne har oprettet en ny tjeneste på baggrund af sidste års tørke.

Svenske kvægbrugere har fra 10. maj i år kunnet benytte sig af en nyoprettet græsmarksformidling, der matcher landmænd med ledige afgræsningsmarker og landmænd med mangel på græsmarker til deres dyr.

Tjenesten er inført af de svenske lenstyrelser (amter) og er delvist finansieret af EU-tilskud, skriver netavisen ATL.

Konkret skal en ejer af en ledig afgræsningsmark indtaste oplysninger om typen af græsmarken, han ejer, ønsket dyreart til afgræsningen samt hvordan marken er indhegnet.

Husdyrproducenten skal indtaste hvilken dyreart, han har, ønsket til græmarkens størrelse og kravet til indhegning.

Derefter vil lenstyrelsen matche brugerne og videregive kontaktinformationer til parterne, hvis der er et match. Selve aftalen skal de to parter selv stå for.

Baggrunden for at oprette tjenesten er sidste års tørke, hvor fodermangel førte til nødslagtninger.

Mange kvægbrugere satser på tidligt første slæt af høj kvalitetKvæg Onsdag 15. maj 2019 · 14:51

Med det nye initiativ håber lensstyrelserne, at der vil kommende flere græssende dyr på markerne, som kan bidrage til at fastholde mangfoldigheden i landskabet.

Tjenesten skal køre i 2019-2020 og vil herefter blive revurderet.

sbu

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.