Sverige: Årets mælkeproducent har sensationelt god sundhed

Womtorps Landbrug har fået prisen som årets svenske mælkebonde 2019, skriver jordbruksaktuellt.se

Ægteparret Ulf og Christina Winblad ejer og driver landbruget, som ligger tæt på Eskilstuna ca. 100 km fra Stockholm. 

Prisen er blevet uddelt af kvægorganisation Växa Sverige og den svenske landbrugsorganisation LRF Konsult. 

Et eksemplarisk firma i konstant udvikling

Womtorp har modtaget prisen først og fremmest på grund af deres udviklingsrejse og fortsættende status som iværksættervirksomhed.

Familien startede med en besætning på 75 malkekøer. Efter en brand var familien tvunget til at bygge en ny kostald, og i samme anledning blev besætningen udvidet betydeligt til 320 malkekøer.   

Besætningen består af SRB, holstein og proCROSS krydsningskøer (trekryds hvor racen montbeliarde indgår). Gennemsnitligt producerer hver ko 11.800 kg ECM per år. 

Gode erfaringer med minimal tildeling af kraftfoder i malkestaldenKvæg 7. februar · 12:01

Køerne bliver malket tre gange i døgnet i en dobbelt 12'er. 

"Med en sensationel god dyresundhed og en evne til at udnytte landbrugets ressourcer på bedst mulig måde er Womtorp i dag blevet et selskab på et usædvanligt topniveau", lyder det blandt andet fra Juryens erklæring.

Årets mælkeproducent 

Prisen bliver uddelt til mælkeiværksættere, som har udviklet deres firma på eksemplarisk vis og bidraget til at udvikle den svenske mælkesektor.

Den gives af en uafhængig jury bestående af mennesker med forskellige baggrunde inden for mælkeproduktion. 

Foruden æren får vinderen en uddannelsesrejse til en konference eller lignende i udlandet. Desuden får vinderen også muligheden for at sidde i juryen til næste års kåring.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.