Svinekød kan trække oksekød med op

Kina støvsuger markedet for animalsk protein, og det vil betyde stigende priser for oksekød, vurderer markedsanalytiker.

Efter et af de bedrøveligste år længe for oksekødspriserne er der nu lys for enden af tunnelen. Men hvor lang tunnelen er, står fortsat hen i det uvisse.

Det var i hvert fald budskabet fra markedsanalytiker Peter Arendt, da Nutrifair forleden inviterede pressen og udstillerne til en ’opvarmningsdag’ forud for fagmessen 15.-16. januar 2020.

Det er naturligvis den afrikanske svinepest i Kina og efterhånden også store dele af Sydøstasien, der giver håb for oksekødet.

Svag euro en fordel

»Vi har ikke oplevet den samme prisudvikling på oksekød som med svinekød, men på sigt vil oksekødet følge med svinekødet op, for Kina vil importere alle former for animalsk protein. Kineserne elsker svinekød, men ligesom andre steder i verden efterspørger en voksende middelklasse også i stigende grad oksekød«, lød hans vurdering.

Hvor hurtigt priserne vil stige, var Peter Arendt dog noget mere forsigtig med at byde ind på.

»Vi ser en stigning nu i oksekødspriserne i USA til et niveau, vi ikke har set siden 2016, og min forventning vil være, at vi skal op på 2014-niveauet. Det vil smitte af på Europa, hvor den svage euro i forhold til dollaren yderligere er en fordel«, sagde han.

Selv om den globale produktion af oksekød ventes at stige en procent i 2020, kan det ikke matche eksporten, som ventes at stige fire procent.

Faktaboks

Peter Arendt:

  • Cand.merc. og indehaver af analyse- og rådgivningsvirksomheden www.minagro.dk
  • Forfatter til fagbogen ’Aktiehandel og aktieanalyse’

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.