Tæm din bankmand med en ekstra malkning
En ekstra malkning tilfører ikke meget til bundlinien, men det viser vilje til forandringer.

195 kroner mere om dagen.

Det er det sølle afkast, som tre malkninger fremfor to bidrager med på en bedrift med 200 årskøer, viser beregninger fra Jens Smidt, kvægrådgiver ved Jysk Kvæg, som blev lagt frem på Dansk Jerseys årsmøde.

I beregninger forudsættes, at ydelsen løftes med tre kg pr. ko, at en ekstra malkning lægger beslag på 2,5 time og at timelønnen til arbejdet er 165 kroner.

I følge Jens Smidts beregninger vil der samlet set blive 212 tons mere mælk at sælge årligt, men den lave mælkepris udhuler den ekstra indsats.

»Jeg har svært ved at finde den økonomiske fidus i at malke tre gange lige nu, og flere er også stoppet igen som følge af mælkeprisens fald,« påpegede Jens Smidt og tilføjede, at hans beregninger ikke tager hensyn til eventuelle positive effekter på yversundheden, som kan give flere indtægter.

Trods den beskedne merindtjening, skal man dog ikke helt afskrive tre daglige malkninger, mener Jens Smidt.

»Overfor de finansielle samarbejdspartnere viser det vilje til forandringer, hvis man eksempelvis begynder at malke tre gange fremfor to. Og når mælkeprisen begynder at stige igen, kan det hurtigt blive en fornuftig forretning,« påpegede Jens Smidt.

Forudsætninger

200 årskøer

Ydelsesstigning: 3 kg

Ekstra arbejde: 2,5 time

Timeløn: 165 kr.

Mælk-foder: 1,35 kr./kg

Ekstra vedligehold: 25.000 kr.

Ekstra vand og energi: 40.000 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.