Tak, Danish Crown - vi har brug for optimisme
Ugens På Spidsen: En opjustering af prisen på kalve- og oksekød er på sin plads. Send endelig flere positive signaler, mener ugens klummeskribent på Kvæg Plus.

Det var en vigtig nyhed, som landede i min mailboks i tirsdags, da Danish Crown opjusterede noteringen for kalve- og oksekød.

God efterspørgsel efter kalvekød fra nærmarkedet og Asien betyder, at særligt de tunge Dansk Kalv-kalve får løftet noteringen med 40 øre pr. kg. ’Almindelige’ kalve under 12 måneder får tilsvarende 10-20 øre ekstra pr. kg.

Nuvel, de mellem 10 og 40 øre ekstra pr. kg betyder ikke, at indtjeningen i kalvebranchen er betydeligt forbedret. Men i mine øjne sender slagteriet et vigtigt, positivt signal, som det er værd at kvittere for.

Mindst ligeså vigtigt er det, at slagteriet forventer, at noteringen for kalvekødet kan fastholdes indtil marts.

Vi er mange, som håber, at kinesernes appetit på dansk svinekød kan dryppe lidt på okse- og kalvekødet. Enten via direkte ordrer til de sultne østpå eller via huller i verdensmarkedet, som skabes, når andre slagterier omdirigerer deres varer, så de ender i Kina.

På lang sigt skal der kroner og ikke blot ører til for at skabe en lønsom og rentabel kalveproduktion i Danmark. De bedste og bedst-stillede kan godt skabe en forretning lige nu, men det kniber for flertallet. De har brug for mange flere af den slags meddelelser, som Danish Crown kom med i tirsdags.

Flere noteringsstigninger er også nødvendige for at bremse væksten i kalveeksporten.

Men indtil videre glædes jeg over stigningen, som forhåbentlig er den første af mange.

Peter W. Mogensen, journalist og kvægfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Kvæg samt Kvæg Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Kvæg Plus, "Ugen på spidsen", sætter Peter W. Mogensen og Claus Solhøj, journalister og kvægfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Kvæg samt Kvæg Plus, kvægugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.