Thise genvinder det tabte i 2016

Thise oplever fremgang til økologien.

Sidste år besluttede 10 landmænd at forlade Thise. Det skabte et dyk i økomejeriets omsætning, men de er godt i gang med at genvinde det tabte.

”Ja, vi havde jo et problem, hvor 10 ville lægge om, men i år får vi fem, og det er vi glade for,” fortæller direktør Poul Pedersen til Landbrugsavisen.dk.

Én af de fem er en af de 10 landmænd, der ombestemte sig og blev i stalden. To andre er kommet til i år – og to ekstra kommer til senere.

Den ene starter op i maj, den anden i oktober. Landmanden, der kommer til i efteråret, har været i gang med omlægning i to år. De andre startede hurtigt op.

”Det er hovedsageligt fordi, man har etableret økologisk mælkeproduktion på allerede eksisterende, økologisk jord,” beretter Poul Pedersen.

Arla meldte i går, tirsdag, ud, at de ønsker flere økologiske andelshavere. Det skyldes, at de skal øge indvejningen med cirka 30 pct. Samme tendens mærker Thise, trods tilbagegangen sidste år.

Før de mistede andelshavere var indvejningen på 90 mio. kg. mælk om året. I år forventer de en indvejning på 80 mio. kg. Men det går den rigtige vej.

”Vi forventer at have mere mælk i 2016 end i 2014,” siger Poul Pedersen.

De tager gerne ekstra landmænd ind, men mejeriet er ikke i akut nød. De har nemlig udsigt til øget produktion fra allerede etablerede andelshavere på grund af kvotestoppet.

”Mange af mine landmænd vil jo gerne have mere mælk. Det skal vi også tage hensyn til,” siger Poul Pedersen, der forventer en stigning på fem pct. fra de eksisterende andelshavere.

Økonomien er fin. I 2014 var resultatet på 377 øre pr. kg. Det svarer til en stigning på ni procent. De mindre mængder mælk fik mejeriet til at fokusere på kernekunderne.

”Det er også derfor så god økonomi, vi har en øget forædling,” siger Poul Pedersen.

Der er ikke krav om køb af andelsbevis, når man tilslutter sig Thise som andelshaver.

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.