Tidligere medlem af Etisk Råd: 'Verdensfjernt' at foreslå kødafgift

Tidligere medlem af Etisk Råd Christopher Arzrouni er imod en klimaafgift på oksekød.

Det har fået Christopher Arzrouni til tasterne, at Det Etiske Råd er på vej med en anbefaling om at indføre en klimaafgift på oksekød.

Christopher Arzrouni er i dag særlig rådgiver for udenrigsminister Kristian Jensen (V), men har i en årrække markeret sig som en skarp, borgerlig debatredaktør hos dagbladet Børsen.

I et indlæg på Facebook beretter Christopher Arzrouni, at han forlod Etisk Råd for et år siden - midt i en diskussion om klimaafgifter på oksekød.

"Jeg glæder mig over Etisk Råds tåbelige og verdensfjerne anbefaling, som kun illustrerer, hvor snævertsynet Rådets flertal tænker," skriver Christopher Arzrouni.

Han har to argumenter imod en kødafgift:

  1. "Det er ikke forbruget af kød, der påvirker klimaet, men produktionen"
  2. "Forbrugerne vil valfarte syd for grænsen - og købe større frysere, hvilket nok skal give mere energiforbrug og CO2-udledning."

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.