Tilvæksthop: Køer æder buske i stedet for græs
I Sydamerika er det helt store hit hos mælke- og kødproducenter at køerne æder buske i stedet for græs, og det kvitterer dyrene for.

Store åbne vidder med tørre græsmarker er ikke sagen for kvæg. Derfor konverterer man i en række sydamerikanske lande græsarealer til arealer med skov, som kan give skygge og buske, som kan ædes.

Busken Boton de Oro som har en række lokale navne, bl.a. mexikansk solsikke er en af de buskagtige planter, som kvæget kan æde. Ifølge BBC er proteinindholdet 25 procent og det er med til at sikre, at kvæget vokser hurtigere eller giver mere mælk, end hvis de blot græsser.

En lang række andre buskarter kan også komme på tale.

Ny type hegn er let at flytteKvæg Lørdag 27. april 2019 · 00:00

Afgræsningen skal dog styres, så kvæget får adgang til et mindre areal ad gangen, som de æder fra, hvorefter de kommer til en ny fold, så den afgræssede fold kan komme sig.

I meget varme egne har buskene, der er på højde med kvæget, den effekt, at de giver kvæget skygge. Og i regnfulde perioder er de også bedre til at modvirke erosion end græs er.

Samtidig vil de ifølge Verdensbanken, som hjælper landmænd i gang med de nye dyrkningssystemer, samle mere kulstof i jorden en traditionelle græsfolde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.