Tjek foderroer for svamp og bekæmp ved behov

En god tommerfingerregel for bekæmpelse af svampe i foderroer lyder: Første bekæmpelse skal ske, når mejetærskeren køres frem ved høststart, mens sidste bekæmpelse skal ske, når mejetærskeren parkeres igen i maskinhuset efter endt høst.

For foderroer gælder, at der kan være god økonomi i bladsvampebekæmpelse ved udbredte angreb, helst ved begyndende angreb og senest ved fem procent angrebne planter.

Ud over det konkrete angreb, der kan ses i marken, spiller vejrudsigten, sortens modtagelighed samt det forventede tidspunkt for optagning af roer også en rolle i vurderingen af bekæmpelsesbehovet. Roer kan vokse langt ind i efteråret med stor daglig rodvækst tilfølge, men det forudsætter en intakt top.

Vær opmærksom på triazol-reglerne samt de øvrige begrænsinger i brugen af nogle af de meste udbredte og effektive svampebekæmpelsesmidler.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.