Tjek kviernes klove inden de sendes ud i den fjerneste eng

Få kviernes klove tjekket, før de sendes på græs.

Velplejede klove er en forudsætning for, at køer og kvier æder tilstrækkeligt med foder. Og det gælder også, når de er på græs. Derfor bør mabn huske at få tjekket og eventuelt klovbeskåret kviernes klove, før de sendes på græs, skriver Kvægxperten på sin hjemmeside.

Lange klove gør kvierne ømbenede, så de får sværere ved at gå rundt og æde det nødvendige græs. Fedtdepoterne, som er kommet på i løbet af vinteren, bliver brændt af, fordi kvierne ikke kan skaffe tilstrækkeligt med energi selv. Derved risikerer man dels, at kvierne taber sig, og dels at græsvæksten stikker af, fordi kvierne ikke kan nå at æde græsset før det går i stængel.

Klovbeskæringen bør optimalt set ske en uge før planlagt afgræsningsstart, så hornlaget kan nå at hærde, inden dyrene lukkes ud. Markjord kan give et godt slid, når jorden er tør, men en blød humusfyldt eng giver ikke ret mege slid. Derfor bliver kvier med lange klove ved med at have lange klove, når de græsser på engarealer.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.