Topchef fyret i Skejby: Her er baggrunden
Økonomien strammer til hos Seges i Skejby, hvor direktør Jan Mousing i dag blev afskediget.

Økonomien er udfordret på Seges, landbrugets store videns- og innovationscenter i Skejby, hvor bl.a. svigtende forskningsbevillinger er med til at presse økonomien.

Det er en situation, der kræver nytænkning og en ny strategi over en bred front, hvis Landbrug & Fødevarers mantra om »økonomi i balance« over hele linjen skal opfyldes.

Samtidig er der et stort ønske i L&F-koncernen om, at Seges i højere grad skal være »i øjenhøjde« med både landmændene og rådgivningsvirksomhederne i DLBR-samarbejdet.

Det er noget af baggrunden for, at Jan Mousing nu er forhenværende Seges-direktør, siger Lars Hvidtfeldt, formand for Seges og vicedirektør i Landbrug & Fødevarer.

»I den fase, vi står i nu, hvor vi skal finde ud af, hvordan Seges skal se ud og arbejde i fremtiden, har vi brug for nye kompetencer, en ny profil,« siger han.

»Rettidig omhu«

Lars Hvidtfeldt lægger ikke skjul på, at den økonomiske krise i landbruget har gnavet sig dybt ind i hjertet af Seges.

Videncentrets uviklings- og innovationsarbejde finansieres hovedsageligt af fondsmidler og offentlige ordninger, som har været for nedadgående i en periode og fortsat vil være det i de kommende år.

En udvikling, der i øvrigt forstærkes i kraft af landbrugspakken, der bl.a finansieres via omprioriteringer på landdistriktsprogrammet.

Omprioriteringerne rammer bl.a. erhvervsudviklingsordningen, og det koster Seges op mod 40 mio. kr. fra 2017.

Topchef for Skejby fyres Torsdag 21. januar 2016 · 10:54

Dertil kommer strukturudviklingen og den forstærkede konkurrence om de kommercielle rådgivningsydelser til landmændene.

»Unik konstruktion«

»Seges står overfor store udfordringer, fordi de penge, vi lever af, er for nedadgående. Derfor er vi som ansvarlig ledelse forpligtet til at hele tiden at sikre, at vi bruger ressourcerne rigtigt,« siger Lars Hvidtfeldt.

»Det er vores pligt at udvise rettidig omhu, så vi kan bevare den unikke konstruktion, som Seges er, og som udlandet misunder os, hvor innovations- og rådgivningsvirksomhed er ejet, drevet og styret af landmænd. Det er en konstruktion, som har været med til at bringe den danske fødevareklynge i den absolutte superliga. Den skal vi for enhver pris bevare.«

 

Analysearbejde i 2016

Lars Hvidtfeldt oplyser, at det kommende års tid vil blive brugt på et større analysearbejde, der skal styrke og effektivisere samarbejdet i hele L&F-koncernen, ligesom Seges skal bringes tættere på både landmænd og rådgivningsvirksomheder.

»Vi skal i endnu højere grad end i dag udvikle produkter og viden, som præcis rammer landmændenes behov. Samtidig skal Seges understøtte en god forretning i rådgivningsvirksomhederne,« siger Lars Hvidtfeldt.

Mødes med formænd

Torsdag 26. januar samles alle lokale foreningsformænd og direktører for rådgivningsvirksomheder på Axelborg.

Her præsenterer Landbrug & Fødevarer et oplæg til de kommende måneders analysearbejde.

Lars Hvidtfelt tilføjer, at der ikke er aktuelle planer om andre afskedigelser hos Seges.

Faktaboks

Afskedigelsen af Jan Mousing

Jan Mousing har været adm. direktør i Seges siden 2011.

Karen Hækkerup indtræder som ny direktør og vil i en periode være administrerende direktør i både Landbrug & Fødevarer og i Seges.

Den overordnede ledelse af Seges vil blive varetaget af Karen Hækkerup som administrerende direktør og Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer og bestyrelsesformand for Seges.

Karen Hækkerup og Lars Hvidtfeldt vil stå i spidsen for gennemførelsen af en række organisatoriske ændringer og en analysefase. Formålet er at styrke og effektivisere det landmandsdrevne innovationsmiljø i og omkring Seges.

 

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.