Tysk teknik kan give bedre fosforudnyttelse i majs

Inspireret af striptill har tysk maskinstation været med til at udvikle en metode til at gøre gyllens fosfor hurtigt tilgængelig for majsen, så fosfor kan undværes i startgødningen.

Ved at kombinere to hver for sig kendte og velafprøvede teknikker, har den sydslesvigske maskinstation Thomsenland siden 2012 udviklet en helt ny måde at dyrke majs på.

Den ene teknik er striptill-dyrkning, hvor jorden kun bearbejdes i den stribe, afgrøden skal sås i. Den anden teknik er placering af gylle i en streng under majsfrøet.

Ved at kombinere de to metoder samt selv udføre en del udviklingsarbejde og praktiske afprøvninger, har Thomsenland udviklet teknikken til i dag at...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.