Tyske mælkeproducenter dumper tilbud om fastpriskontrakt
Kun et fåtal af leverandørerne til det sydtyske mejeri Bechtel har vist interesse for fastpriskontrakt - nu droppes prismodellen.

For knap en måned siden meldte det tyske privatmejeri Bechtel i delstaten Bayern ud, at man tilbød sine leverandører en tre-årig kontrakt med fast pris. Men det tilbud er nu taget af bordet, skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

Årsagen er ganske enkel: Kun få mælkeproducenter har været interesseret i kontraktmodellen.

Fastpriskontraktens betingelser lød på en tre-årig kontrakt fra 2018 til 2020 med en fast pris på 33,46 eurocent pr. kg (4 pct. fedt, 3,4 pct. protein) for mælk af højeste kvalitet produceret med GMO-fri foder. Men det var altså ikke attraktivt for det store flertal af mejeriets leverandører

Bechtel, hvis historie rækker tilbage til 1880, har 400 ansatte, ifølge mejeriets hjemmeside. 2.000 mælkeproducenter leverer til mejeriet, der behandler 1 mio. kg mælk om dagen. Et af hovedprodukterne er Grünländer-ost.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.